Aug 22

Skota FFs framtid osäker…

skota_iskubSkota FF firar idag sin 7 års dag, men framtiden ser väldigt osäker ut för laget…

Senaste spelaren att lämna laget är Chippen som valt att lägga karriären på hyllan tillsvidare. Chippen var själva motorn i Skota FF och utan honom kommer det troligen bli svårt att fortsätta.

Det har varit svåra tider för laget som haft problem att rekrytera nya spelare, då spelarförlusterna avlöst varandra. I dagsläget står Skota FF utan 3 spelare, hur framtiden ser ut vet vi inte just nu. De kvarvarande spelarna Tony och Mathias, ska ta en funderare om Skota FFs framtid…

Jul 01

Chippen tackar för sig, lägger kvasten på hyllan..

img_2223Efter avslutningen av curlingsäsongen meddelar Chippen att han gjort sin sista match med Skota FF och väljer att avsluta curlingkarriären. Ett enormt tråkigt besked och en blytung förlust för laget..

Skota FF har haft det lite körigt de senaste säsongerna med tre spelare i laget har det varit kämpigt att få ihop allt runt omkring. Chippen känner i nuläget att det inte funkar och väljer att lägga kvasten på hyllan men lämnar dörren lite på glänt och hoppas att suget efter curling kommer till tillbaka.

Vi vill såklart tacka Chippen för allt han har betytt för Skota FF.Utan honom hade laget aldrig blivit till eller haft det mystiska namnet Skota FF som det talats mycket om. Han har varit en glädjespridare och gjort ett fantastiskt jobb som lärt  upp… eller iallafall försökt lära ett lag halkande gubbar på is spela curling. Det har varit många roliga år och Skota FF har haft en skipper utöver det vanliga som vunnit många matcher åt laget. Han har peppat laget, skällt en del också, viftat, pekat, ropat och tjoat på kortsidan av banan, vi andra har vinkat tillbaka och lagt våra stenar utan att fatta vad han vill. Efter 7 år och en fantastiskt rolig resa så förstår vi äntligen hans betydelse.

Spelare, supportrar, funktionärer och annat löst folk runt Skota FF vill tacka för den här tiden och såklart (om Skota finns kvar i framtiden) så är du alltid välkommen tillbaka när som helst suget infinner sig. Vi kommer tänka tillbaka med glädje på allt skoj som varit TACK CHIPPEN för allt!!!

Här är några bilder på Chippen genom åren i Skota FF:

chippen_taktikTJ2Artosluth2015 (15)    IMG_0184-0.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

img_5956

6_150308div3uppsala15012325 (18) div3151115chippen div3_sundbyberg160124chippen div3_160123sundbyberg_Otis4

1chippen150322  img_5394 img_2772 img_2273 img_0024

Curlinghallen 140926 (1)

Jun 10

Trevlig sommar!

Skota FF tar semester och önskar alla en Trevlig Sommar!

 

skota_sommar

 

 

Maj 05

Ingen Silly Season…

nosillys

 

 

Skota FF kommer inte presentera någon silly season under den här sommaren. Vi ligger lågt och tar det lugnt i solstolen med en iskall sportdryck istället. Ha en härlig sommar!

Apr 07

SM-Silver till Skota, Guld till Sopranos…

160402SMstrykjärn_silverskota2small

Det blev SM-silver till Skota FF 2, i strykjärnscurlingen som spelades i helgen!

Skota FF kom till turneringen med fullt lag (4 spelare) som bestod av Tony, Rolle som gjorde tillfällig comeback, Mathias, samt Danne Skotas nyförvärv inför turneringen. Väl på plats hade tävlingsledningen beslutat att varje lag skulle bestå av två spelare. Skota delades då upp i två lag, Skota FF 1: Tony och Rolle samt Skota FF 2: Mathias och Danne.

Efter genomgång av regler, matcher och lag satte det igång. Skota hade nu alltså två lag med och hade chansen på både guld och silver.. men så blev det inte. Tony och Rolle i Skota1 som hade strykt både strumpor och kalsonger i flera veckor i sträck och skickat iväg strykjärn efter vardagsrumsgolven hemma hade inte en chans. Det startade mycket bra med 3 vinster men de tappade på slutet då det blev 3 förluster bland annat mot suveränerna Skota2 och Sopranos, en besvikelse så klart efter den uppladdningen ville de ju vinna.

Den stora Bragden stod Skota 2 för med Mathias och Danne, laget liksom smög sig fram och hittade de perfekta strykjärnen de hade mycket bra farter och placeringar. De vann match efter match och blev ett riktigt hot mot Sopranos med Leffe och Nisse i laget, som legat i hårdträning sen i somras för turneringen. Tyvärr blev Sopranos alldeles för svåra att tampas med och det blev förlust. Det var enda förlusten och därmed kunde Skota2 titulera sig SM-2:a i Strykjärnscurling 2016. Mycket bra jobbat!!

160402SMstrykjärn_guldsopranosSopranos med Leffe och Nisse var det ingen som kunde rubba, de spelade hur säkert som helst från första strykjärn till sista var det inget snack om vilket som var det bästa laget. De vann samtliga matcher och såg rätt nöjda ut efter turneringen. Enligt källor till skotaff.se… vi kan kalla henne Åsa hade de tränat hårt inför det här och var uppe tidigt på morgonen för att ordna is och ordna bästa förutsättningar. Så jobbar proffsen i den här sporten, där har vi övriga mycket att lära. Vi Vill gratulera lag Sopranos till SM-guldet i Strykjärnscurling 2016 och tacka för en fantastisk turnering.

Vi vill även rikta ett stort tack till våra supportrar som på läktaren stöttade Skota FFs båda lag.Nu tar vi curlingsemester men Skotaff.se håller öppet ett tag till, så kika in här då och då för nyheter under våren/sommaren.

Lite info om Strykjärnscurling SM i Södertälje:

  • 7 st  2-manna lag spelade på 4 banor uppdelade på 2 halvplaner.
  • Alla mötte alla i en rak serie där  segraren fick 2 poäng, förloraren 0 och 1 poäng vid lika.
  • 45 strykjärn i olika form, vikt och storlekar fanns tillgängliga där varje spelare valde 2 st att spela med hela turneringen (Förutom Åsas lag Oj Oj, som spelade med ungefär 7 st strykjärn).
  • Vanliga curling regler förutom att man inte fick slajda, utan var tvungen att ha en fot kvar på hacket.
  • Strykjärnen fick skickas i väg efter isen hur man ville, vilket inte var så lätt, vissa fick bra fart andra stannade snabbare.
  • Kaffe och korv med bröd paus när man ville (fast inte under match)

 

En mycket trevlig avslutning på Curlingsäsongen som bidrog till mycket skratt och trevligt umgänge i curlinghallen. Det var inte bara gamla curlingrävar som kämpade om guldet, utan det spelades även figur och riktig curling på ett par banor också. Där fick alla som ville prova på att halka runt på is och skicka iväg stenar. Det verkade vara uppskattat och det kom en hel del folk till evenemanget vilket var mycket roligt.
Nedan bilder och info, Tack för den här säsongen!

Klicka här och läs om evenemanget på Södertälje CKs hemsida (Extern länk).
Bilder från SM i Strykjärnscurling:
Foto: Skota FF

160402SMstrykjärn_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160402SMstrykjärn_rolle1 160402SMstrykjärn_åsa 160402SMstrykjärn_skota2 160402SMstrykjärn_rolle2 160402SMstrykjärn_nisse2 160402SMstrykjärn_dan2 160402SMstrykjärn_danmathiasnisse 160402SMstrykjärn_leffe 160402SMstrykjärn_mathias1 160402SMstrykjärn_nisse 160402SMstrykjärn_5 160402SMstrykjärn_6 160402SMstrykjärn_dan1 160402SMstrykjärn_2 160402SMstrykjärn_1 160402SMstrykjärn_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mar 29

Skota FF ställer upp i Strykjärns SM…

1375782514-200pxSkota FF ställer på lördagen den 2:a april upp i Öppna SM i Strykjärnscurling (!). Det är en tävling som går av stapeln kl. 11:00 den 2:a april i Hillstedshallen i Södertälje. Helgalen tävling som Malmköpings strykjärnsmuseum sponsrar tillsammans med Södertälje Curlingklubb.

Enligt uppgifter kommer det finnas 45 stycken riktigt gamla gjutjärnsstrykjärn tillgängliga och reglerna är  samma som i vanlig curling, men istället för stenar används strykjärn. Tanken var att Återförena Skota FF för en dag, tyvärr blev det en del avhopp så vi fick inte ihop hela gamla gänget. Startuppställningen ser ut att bli Mathias, Tony samt Rolle som gör en liten comeback. Vi är laddade och vill gärna vinna ett SM-guld med Skota FF. Har ni vägarna förbi hallen så kom in och titta det kommer bli skoj, nu går vi för guld!!

Klicka här för mer info (Länk till Södertälje CKs hemsida)

 

Mar 26

Seger på WO i vårseriens sista match…

1420410796-300pxSkota FF vann säsongens sista match på skärtorsdagen (24/3) mot lag Ohlson på Walk over med 5-0.

Lag Ohlson kunde inte spela matchen och ingen ny dag gick att hitta, så de valde att lämna WO då matchen var betydelselös. Ohlson hade inte klarat kontraktet även om de vunnit, och Skota kunde varken åka ner eller gå till slutspel. Lag Ohlson åker ur och spelar nästa säsong i grupp C, Skota FF slutar 5:a och blir kvar i grupp B.

 

 

Så här slutade Vårserien 2016:
(Tabell och resultat hämtade från Södertälje CK)

Skota FF säger Grattis till Fors Måleri som vann Vårserien.
Vi vill även grattulera Lag Bradford, Eriksson och NMC produkter som alla tog klivet upp i A-gruppen.
Samt till lag Viksberg Eagles och Rolling Stones som spelar i B-gruppen nästa säsong.

Skota FF slutade 5:a, vi vill tacka alla lag, supportrar mfl. för den här säsongen.

(Klicka här eller på tabellen för att se den på Södertälje CKs hemsida)
sluttabeller_V160330

Mar 25

Division 3 helgen i Danderyd 18-20 mars…

Så var sista divisionshelgen avklarad säsongen 2015/2016. Skota FF åkte upp till Danderyd och hade hoppats på bättre utdelning under helgen. Men det går inte alltid som man planerat. Sån tur var blev det inga skador i truppen för det verkade vara en lång promenad till sjukhuset… div3160318_20_skylt2

En trög start med förlust 9-5 i första matchen mot Lag Andersson från Fyris satte prägeln på helgen (Läs mer här). Skota FF lyckades bara skrapa ihop en vinst (9-8) och den kom efter skiljeomgång i en spännande match mot lag Take It Easy från IK Fyris Uppsala (Läs mer här). Det var en mycket viktig seger visade det sig i efterhand då Skota FF i och med det lyckades hålla sig kvar och säkra platsen i division 3.

Helgen slutade alltså med 1 seger och 3 förluster, och Leffe var såklart med på den enda segern i helgen. Sen Leffe anslutit till Skota FF har han aldrig förlorat en divisionsmatch vilket är mycket bra. Det var en mycket trevlig helg med hela laget, Åsa gör en kanon insats som vanligt likaså Mathias Tony och Chippen vilket räckte till en 11 plats och nytt kontrakt i division 3 nästa säsong. Skota FF hade även Supporterklubb syd på plats i helgen men vem de höll på vet vi inte riktigt, då de åkte till Danderyd med motståndarlaget Andersson från IK Fyris Uppsala. Mycket roligt att de ville komma och titta på matchen vi är jätte glada för det, tack Nina & Kristoffer!.

Nedan har vi lagt upp sluttabellen från division 3, samt slängt upp lite blandade bilder huller om buller från en mycket trevlig helg. Foto: Skota FF

Sluttabell Säsongen 2015/2016
(Tabell hämtad från Mälardalens CF)

Div3_sluttabell15_16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

div3_160318_20_fototony

 

 

div3160318_20_mathias3

 

 

div3160318_20_mathiaschippenleffe

div3160318_20_mat

div3160318_20_åsa2

 

 

div3160318_20_mathias

 

div3160318_20_centercourt

 

 

div3160318_20_Chippenmathiasleffe

div3160318_20_åsa

div3160318_20_gulastenar

div3160318_20_skotaff

 

div3160318_20_stenariboskotagul

Mar 20

Div 3 Danderyd: Sista matchen…

div3_160320danderyd_Lansalot

Skota FF förlorade den sista matchen i division 3 mot lag Lancelot från Silverstenen Sala med 10-2.

Det blev en lång väntetid innan matchen äntligen kunde spelas. Skota FF hade match 09:30 på morgonen samt 16:30 på eftermiddagen, Tävlingsledningen i Danderyd vägrade låta oss spela matchen kl 13:00 som vi hade hoppats, Så det blev en lång dag. Matchen då? jo vi kämpade på så gott vi kunde men hade inga marginaler på vår sida, samt gjorde en del grova missar. I 1:a omgången lyckades lag Lancelot ta 5 poäng och uppförsbacken blev enorm för oss. Vi kunde aldrig riktigt hämta in det försprånget och fick erkänna oss besegrade i den 7:e omgången då vi gav upp matchen. Vi möter ett bättre lag och har inte stabiliteten i laget för att kunna rå på dem. Vi hade ändå en mycket trevlig och rolig helg, och det ser ut som vi klarade kontraktet och inte riskerar nedflyttning.

Bilder och en sammanfattning av helgen kommer inom kort….

Laguppställning: 1. Mathias (Vice Skipper), 2. Chippen (Skipper) 3. Tony, 4. Åsa

 

Mar 20

Div 3 Danderyd: Morgonen började inte bra…

Det började illa på morgonen då Skota FF förlorade dagens första match mot lag lag Dryg Sarg från klubben Silverstenen Sala med 8-3.

Matchen var länge jämn, men vi orkade inte hela vägen och lag Dryg Sarg åkte ifrån oss (om man kan säga så?). De spelade bättre det är bara erkänna, även om vi hängde med bra så tappade vi matchen när de tog en 3:a i 6:e omgången. Efter det reste vi oss inte och förlorade även de sista omgångarna och matchen med 8-3..

Laguppställning: 1. Tony, 2. Chippen (Skipper) 3. Mathias (Vice Skipper), 4 Åsa

div3_160320danderyd_drygsarg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare inlägg «